Business - 12. 9. 2020

Podnikání představuje riziko

Podnikat, to rozhodně představuje velké riziko. Na jedné straně vidina nezávislosti, vysokého zisku, nadstandardní zajištění rodiny, kvalitní značkové věci, zajištění těch nejlepších podmínek, možnost z pozice moci něco třeba i změnit. Na straně druhé hrozba vyčerpání, obavy z nedostatku zakázek, riziko dluhů a celá řada problémů, které běžní zaměstnanci prostě neřeší. Někteří jakoby se k podnikání narodili, někteří primárně podnikat nechtějí, ale mají určité vize, které se bez podnikatelských aktivit zkrátka nedají naplnit.
kufr s dolary

Největším problémem jsou peníze

Samozřejmě největší problém představují ve většině případů peníze.Některým řemeslníkům stačí pořídit si živnostenské oprávnění a mohou začít. Ale to se většiny případů prostě netýká. Potřebují na rozjezd podnikání prostě vydatnou finanční injekci. Nabízí se samozřejmě možnost vzít si podnikatelský úvěr. Ovšem je tady háček. Banky bývají velmi opatrné a získat peníze na rozjezd podnikání rozhodně není nijak snadné. Banky poskytují raději úvěry již zavedeným firmám, které například rozšiřují výrobu a u kterých je tak nějak podstatně vyšší předpoklad, že firma bude schopna své pohledávky splácet.
mince eura

Podnikejte bez finančních starostí

Přesto bychom Vám poradili jednu věc. Podnikejte bez finančních starostí .
Je zde totiž ještě jedna možnost a tou je hypotéka bez registru. Samozřejmě je to určitě nemalé riziko ručit vlastní nemovitostí, ale na straně druhé, pokud budeme trochu cyničtí, v nejhorším případě prostě jen přijdete o byt a budete žít v pronájmu, což je dnes zcela standardní záležitost. To je samozřejmě ten tragický scénář, který je rozhodně přijatelnější než být v konkurzu, kdy Vám exekutor nechá jen existenční minimum. A pokud se Vám bude dařit splácet, své pohledávky jistě brzy vyplatíte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress