Nezařazené - 22. 12. 2018

Proč měřit teplotu?

Když člověku není volno, ba když je mu přímo nevolno, zpravidla sáhne bez dlouhého otálení po teploměru, aby zjistil, nakolik vážně to s ním vypadá. Protože jistá teplota je v pořádku, jistá je ještě snesitelná a jistá už si žádá pozornost, respektive i adekvátní konání. Aby přinejmenším nebylo ještě hůř.
teploměr u řeky
Když si člověk usmyslí, že by si dal nějakou tu bábovku, buchtu nebo takovou krásně do křupava propečenou kachničku, dbá na teplotu rovněž. Tentokrát pochopitelně ne na teplotu svého těla, ale na to, je-li správně rozehřátá trouba, aby se mu v ní jeho laskomina náhodou nepřipálila.
Ovšem jindy…
Jindy už se s teplotou zase až tak moc nepáře. Nanejvýš vykoukne z okna, aby věděl, co si dnes vzít na sebe, nebo si to o těch stupních Celsia vyslechne či přečte v předpovědi počasí a šmytec.
Ovšem, jsou chvíle, kdy je vhodné měřit teplotu i jinde. Například v bazénu. Protože kolik lidí už se v chladné vodě nastydlo! A kolik jich už kvůli tomu dostalo křeč a nejednou se třeba i utopilo! Nebo… vzpomínáte si na nedávno v naší televizi už poněkolikáté dávaný americký film Bláznivá dovolená, kde si bazén s příliš studenou vodou zahrál docela černě humornou scénku?
dřevěný teploměr
Je sice možné sáhnout do vody takového bazénu rukou a tím odhadnout, zda je teplota vody fajn nebo ne, jenže smysly nás nejednou klamou. Můžete si třeba vzpomenout na známý pokus z fyziky na základní škole, kdy se díky ponoření do horké či naopak studené vody následně ta „odražená“ dvěma žákům jevila být zcela rozdílnou, jednomu studenou a druhému teplou.
Takže určitě není od věci, když .
Pak už naprosto přesně víte, kolik má voda stupňů a můžete se klidně i dohodnout se svými ratolestmi, kdy je voda na koupání a kdy ne. Nebo díky takovému měření víte naprosto přesně, jak používat bazénovou chemii, je-li její užití související právě s teplotou.
různé teploty
Stačí si koupit jenom teploměr a máte klid. Přičemž je v případě bazénu nejvhodnější nějaký ten plovoucí, který se drží u hladiny a nemusíte se pro něj potápět třeba až na dno, abyste posléze zmodralí zjistili, že je voda jen nepatrně nad nulou.
Takže máte-li bazén, můžete v něm nechat klidně plavat teploměr v podobě želvičky, kachničky nebo zlaté rybky. Ta poslední vám sice v případě chycení nic nesplní, ale alespoň vám zajistí zdraví. Které se ani zlatem nedá vyvážit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress